Активности

Главните активности опфаќаат изградба на градби и инфраструктура и надвор од Македонските граници.

Гранит беше активен на меѓународен план и изврши многу проекти во Либија, Кувајт, Ирак, Русија, Украина, Германија, Албанија, Бугарија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија и Црна Гора. Гранит е моментално присутен во Украина, Хрватска, Албанија и Косово, извршувајќи работа на патишта, мостови и аеродроми.

Тоа што го сочинува ГРАНИТ е комбинација помеѓу најдобрите инженерски практики, методи, техники, дизајни и идеи од минатото и сегашноста. Денес, Гранит прерасна во компанија каде тимската работа и максималната вклученост со клиентите е силно поттикната, искористувајќи го целосниот потенцијал во сите активности.

ПРОЕКТИ НА ГРАНИТ НИЗ ЦЕЛИОТ СВЕТ

ГРАНИТ ПРОИЗВОДСТВО

НАШАТА СТРАТЕГИЈА Е ДА СЕ БИДЕ ЕКОНОМСКИ НЕЗАВИСЕН И САМОДОВОЛЕН ЗА ПОВЕЌЕТО ОД НАШИТЕ ОСНОВНИ РЕСУРСИ. ОТТУКА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА РЕСУРСИ, КАКО КАМЕН, БЕТОН И АСФАЛТ Е ОД ИСКЛУЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ.

 • 9
  БЕТОНСКИ БАЗИ
 • 7
  АСФАЛТНИ БАЗИ
 • 7
  КАМЕНОЛОМИ
 • 11
  ПРОИЗВОДСТВЕНИ ПОГОНИ