Изградба на мостови

bridge_construction

Изградба на мостови

granit

Гранит има конструирано преку 2300 мостови за време на своето постоење, во земјава како и во странство, овозможувајќи развој на капацитетите на компанијата и знаењето во градењето мостови.

Дел од мостовите се бетонски засилени и делумно преднапрегнати. Тие се изградени како премини на автопати, патишта, улици, железници како и премини преку реки и урбани центри.

granit

Изградбата на три мостови: Велики Свиб, Мали Свиб и Мелник на автопатот Ријека – Загреб којшто го поврзува главниот град со Хрватската Ривиера.

Со градбата на една надвозница и 7 виадукти со целосна должина од 1400 метри на експресниот автопат Калимас-Кукес, Гранит придонесе кон развојот на Албанската патна мрежа.

Компанијата е исто така активна во земјава со реконструирањето на 54 мостови на експресниот автопат Е-75 којшто ја поврзува Македонија со соседите од северот и југот.

Галерија

ГРАНИТ ПРОИЗВОДСТВО

НАШАТА СТРАТЕГИЈА Е ДА СЕ БИДЕ ЕКОНОМСКИ НЕЗАВИСЕН И САМОДОВОЛЕН ЗА ПОВЕЌЕТО ОД НАШИТЕ ОСНОВНИ РЕСУРСИ. ОТТУКА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА РЕСУРСИ, КАКО КАМЕН, БЕТОН И АСФАЛТ Е ОД ИСКЛУЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ.

 • 9
  БЕТОНСКИ БАЗИ
 • 7
  АСФАЛТНИ БАЗИ
 • 7
  КАМЕНОЛОМИ
 • 11
  ПРОИЗВОДСТВЕНИ ПОГОНИ