Изградба на аеродроми

aiport_construction

Изградба на аеродроми

granit

Гранит е една од најуспешните компании за изградбата и реконструкцијата на аеродроми на Балканот.

Гранит успеа да го пренесе искуството собрано со изградбата на аеродроми во Ирак, Босна и Херцеговина, Кувајт, Алжир и двата главни аеродроми во земјата – во Скопје и Охрид.

Покрај успешното искуство во изградбата на аеродроми компанијата беше вклучена во реконструкцијата на пистите, патеките за авионите, како и постојките за авионите во аеродромите во Скопје и Охрид.

Денес Гранит игра клучна улога во процесот на реконструкција на аеродромот во Приштина со продолжување на главната писта, градење модерни патеки и постојки за авионите.

Галерија

ГРАНИТ ПРОИЗВОДСТВО

НАШАТА СТРАТЕГИЈА Е ДА СЕ БИДЕ ЕКОНОМСКИ НЕЗАВИСЕН И САМОДОВОЛЕН ЗА ПОВЕЌЕТО ОД НАШИТЕ ОСНОВНИ РЕСУРСИ. ОТТУКА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА РЕСУРСИ, КАКО КАМЕН, БЕТОН И АСФАЛТ Е ОД ИСКЛУЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ.

 • 9
  БЕТОНСКИ БАЗИ
 • 7
  АСФАЛТНИ БАЗИ
 • 7
  КАМЕНОЛОМИ
 • 11
  ПРОИЗВОДСТВЕНИ ПОГОНИ