ИЗВЕДБА НА АВТОПАТОТ БАЊА ЛУКА – ДОБОЈ, СЕКЦИЈА БАЊА ЛУКА – ПРЊАВОР

Име на договор Договор на работодавач Вредност на договор Датум на завршување
Јавно Претпријатие Аутопутеви Републике Српске Бања Лука Ул. Васе Пелагича бр.10, 78000 Бања Лука 2017

ИЗВЕДБА НА АВТОПАТОТ БАЊА ЛУКА – ДОБОЈ, СЕКЦИЈА БАЊА ЛУКА – ПРЊАВОР

Автопатот Бања Лука – Добој е дел од идниот североисточен пан – Европски Коридор V-ц, и се наоѓа во Република Српска.

Автопатот ќе има 4 нови ленти (две дупли ленти) со должина од 35,3 км (од кои 14,12 км беа доделени на Гранит АД Скопје)

Од запад кон исток помеѓу Бања Лука и Прњавор е источниот дел на планираниот автопат со должина од 71,91 км кој ги поврзува Бања Лука и новиот Коридор V-ц близу Добој.
Во една насока просечната широчина е 10,7 метри која се содржи од две ленти кои имаат 3,75 метри широчина и една линија за запирање и има испрекинати ознаки.

Проектот ќе овозможи објекти за оддржување на автопатот, седишта за оддржување, сензори за набљудување на сообраќајот, комуникациска опрема, ознаки и патролни возила.
Во склоп на проектот планирани се објекти за корисниците, како резорти, бензиски станици и паркинзи како и патарини.

Автопатот е лоциран помеѓу реката Врбас и од хидрогенски аспект е тесно поврзан со помали реки како Гумјера, Црквена Река, Лишња, Илова, Осиња. Автопатот поминува помеѓу општините Лакташи и Прњавор.

ДОГОВОР

Име на договор:
Изведба на автопат Бања Лука – Добој, секција Бања Лука – Прњавор

Краток опис:
Проектирање и изведба на автопат Бања Лука-Добој делница Бања Лука – Прњавор (км 21+180 до км 35+300) договор по Yellow FIDIC

Име на инвеститор:
Јавно Претпријатие Аутопутеви Републике Српске Бања Лука

Адреса:
Ул. Васе Пелагича бр.10, 78000 Бања Лука

Галерија

Мапа

ГРАНИТ ПРОИЗВОДСТВО

НАШАТА СТРАТЕГИЈА Е ДА СЕ БИДЕ ЕКОНОМСКИ НЕЗАВИСЕН И САМОДОВОЛЕН ЗА ПОВЕЌЕТО ОД НАШИТЕ ОСНОВНИ РЕСУРСИ. ОТТУКА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА РЕСУРСИ, КАКО КАМЕН, БЕТОН И АСФАЛТ Е ОД ИСКЛУЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ.

 • 9
  БЕТОНСКИ БАЗИ
 • 7
  АСФАЛТНИ БАЗИ
 • 7
  КАМЕНОЛОМИ
 • 11
  ПРОИЗВОДСТВЕНИ ПОГОНИ