ИЗГРАДБА НА ПАТИШТА

Основната дејност на ГРАНИТ е изградба на патишта/автопати. ГРАНИТ има изградено над 1000 километри автопати, над 7000 километри патишта, ископување и полнење на стотици милиони кубни метри земја и вградени неколку милиони тони асфалт. На градежните зафати беа реконструирани стотици километри насип и илјадници километри одводни системи. ГРАНИТ презема проекти од различни големини, некои од најзначајните проекти на ГРАНИТ се: рехабилитација на патот Киев – Л’вив, Хрватска – Рехабилитација на автопатот Мацељ-Загреб-Липовац, реконструкција на локални патишта, Босна – изградба на автопат Бања Лука – Добој, делница Прњавор – Добој и делница Бања Лука – Прњавор, како и многу проекти во Македонија како изградбата на автопатот Миладиновци – Штип и изградбата на автопатот Кичево – Охрид и изградбата на обиколницата Скопје.

 

– ИЗГРАДБА НА КЛУЧКА ВЕЛИКО ТРНОВО,

    БУГАРИЈА, 1998 – 1999

 

– ИЗГРАДБА НА АВТОПАТ СКОПЈЕ – ТЕТОВО, ДЕЛ.

    ГРУПЧИН – СКОПЈЕ,

  МАКЕДОНИЈА, 1999-2002

 

– ИЗГРАДБА НА АВТОПАТ, КОРИДОР СЕВЕР-ЈУГ, ПАТ РРОГОЖИНЕ – ЛУШЊЕ

АЛБАНИЈА, 1999 – 2002

 

– РЕКОНСТРУКЦИЈА НА АВТОПАТ КОРКА – ЧАПШТИЦА,

АЛБАНИЈА, 1999-2001

 

– РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА МО6 КИЕВ – ЧОП АВТОПАТ, ДЕЛ I,

УКРАИНА, 2002-2005

 

– ИЗГРАДБА НА ОБИКОЛНИЦА СКОПЈЕ,

МАКЕДОНИЈА, 2003 – 2009

 

– РЕКОНСТРУКЦИЈА НА АВТОПАТ ЗАГРЕБ – БЕЛГРАД, ДЕЛ II ЉУПОВАЉАНИ,

ХРВАТСКА, 2004 – 2005

 

– ИЗГРАДБА НА КЛУЧКА ХИПОДРОМ,

МАКЕДОНИЈА, 2005

 

– РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА АВТОПАТ КИЕВ –ЧОП, ДЕЛ II,

УКРАИНА, 2005 – 2008

 

– ИЗГРАДБА НА ПАТ КУКЕС – МОРИН,

АЛБАНИЈА, 2006 – 2009

 

– ИЗГРАДБА НА АВТОПАТ РИЕКА – ЗАГРЕБ, ДЕЛНИЦА КИКОВИЦА – ОСТРОВИЦА,

ХРВАТСКА, 2006 – 2007

 

– ИЗГРАДБА НА ДЕРЕВАЧ КИЕВ – ОКРГЕНСКИ ПАТ,

УКРАИНА, 2007 – 2008

 

– РЕКОНСТРУКЦИЈА НА АВТОПАТ ЗАГРЕБ – СИСАК, ДЕЛНИЦА ВЕЛИКА ГОРИЦА – БУШЕВАЦ,

ХРВАТСКА, 2007 – 2009

 

– ИЗГРАДБА НА РЕГИОНАЛЕН ПАТ Р1108 КОЊСКО – КОЖУФ

МАКЕДОНИЈА, 2009 – 2012

 

– ИЗГРАДБА НА ЛОКАЛНИ ПАТИШТА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЛОТ БР.1 СЕВЕРОИСТОЧЕН И ИСТОЧЕН РЕГИОН

МАКЕДОНИЈА, 2009 – 2011

 

– ИЗГРАДБА НА АВТОПАТ А4, ДЕЛНИЦА БРЖЕСКО – ВИРЦХОСЛАВИЦЕ КМ 479+000 – 499+800,

ПОЛСКА, 2010 година

 

– ИЗГРАДБА НА ОБИКОЛНИЦА ВО СКОПЈЕ,

МАКЕДОНИЈА, 2012 – 2013

 

– ИЗГРАДБА НА МАГИСТРАЛЕН ПАТ А4 (М-6) ШТИП – СТРУМИЦА, ДЕЛНИЦА СУРДУЛЦИ – РАДИЧЕВО, ОД KM 42+7000 ДО KM 52+700

МАКЕДОНИЈА, 2012 – 2016

 

– РЕКОНТРУКЦИЈА НА БУЛ. ИЛИНДЕН, СКОПЈЕ,

МАКЕДОНИЈА, 2012 – 2013

 

– ИЗГРАДБА НА АВТОПАТ БАЊА ЛУКА – ДОБОЈ, ДЕЛНИЦА ПРЊАВОР – ДОБОЈ,

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА, 2014 – 2018

 

– ИЗГРАДБА НА АВТОПАТ КИЧЕВО – ОХРИД,

МАКЕДОНИЈА, 2014 –

 

– ИЗГРАДБА НА АВТОПАТ МИЛАДИНОВЦЕ – ШТИП,

МАКЕДОНИЈА, 2014 – 2019

 

– РЕКОНСТРУКЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ПАТ ВЕЛЕС – КАДРИФАКОВО 3 ФАЗА: ЛОЗОВО – САРАМЗАЛИНО – КАДРИФАКОВО

МАКЕДОНИЈА, 2014 – 2017

 

– РЕКОНСТРУКЦИЈА И НАДГРАДБА НА ДЕЛНИЦАТА ОД АВТОПАТ СМОКВИЦА – ГЕВГЕЛИЈА КАКО ДЕЛ ОД КОРИДОРОТ 10,

МАКЕДОНИЈА, 2015 – 2017

 

– РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ДРЖАВЕН ПАТ А3, ДЕЛНИЦА БИТОЛА – МАКАЗИ,

МАКЕДОНИЈА, 2015 – 2017

 

– ИЗГРАДБА НА ЕКСПРЕСЕН ПАТ А3 ШТИП – КОЧАНИ, ПАТНА ДЕЛНИЦА ШТИП – КРУПИШТЕ

МАКЕДОНИЈА, 2017 – 2020

 

– ИЗГРАДБА НА АВТОПАТ БЛАЦЕ

МАКЕДОНИЈА, 2020 –

Галерија

ГРАНИТ ПРОИЗВОДСТВО

НАШАТА СТРАТЕГИЈА Е ДА СЕ БИДЕ ЕКОНОМСКИ НЕЗАВИСЕН И САМОДОВОЛЕН ЗА ПОВЕЌЕТО ОД НАШИТЕ ОСНОВНИ РЕСУРСИ. ОТТУКА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА РЕСУРСИ, КАКО КАМЕН, БЕТОН И АСФАЛТ Е ОД ИСКЛУЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ.

 • 9
  БЕТОНСКИ БАЗИ
 • 7
  АСФАЛТНИ БАЗИ
 • 7
  КАМЕНОЛОМИ
 • 11
  ПРОИЗВОДСТВЕНИ ПОГОНИ