Изградба на Експресен пат, А2 Лот 2: Изградба на делница Крива Паланка – Длабочица

Име на договор Договор на работодавач Вредност на договор Датум на завршување
Изградба на Експресен пат, А2 Лот 2: Изградба на делница Крива Паланка – Длабочица (сина линија) 9 km Јавно Претпријатие за државни патишта 1.870.747.670,00 денари 31.05.2024 година

Изградба на Експресен пат, А2 Лот 2: Изградба на делница Крива Паланка – Длабочица

Во 2018 година ГД Гранит АД Скопје потпиша договор со Јавното претпријатие за државни патишта за изградба на Експресниот пат А2 Секција Страцин (Чатал) – Крива Паланка, каде ГД Гранит АД Скопје ја изведува подсекцијата Крива Паланка – Длабочица во вкупна должина од 9 km.

Експресниот пат А2 Ранковце – Крива Паланка дел од Коридор 8 – Исток е еден од најважните интернационални коридори во Македонија и истиот ќе обезбеди модерна инфраструктурно поврзување на Македонија со Бугарија.

 

CONTRACT ID

Име на Договор:

Изградба на Експресен пат, А2 Лот 2: Изградба на делница Крива Паланка – Длабочица (сина линија) 9 km

Договор на работодавач:

Јавно Претпријатие за државни патишта

Вредност на Договор:

1.870.747.670,00 денари

Рок на изведба:

31.05.2024 година

Галерија

ГРАНИТ ПРОИЗВОДСТВО

НАШАТА СТРАТЕГИЈА Е ДА СЕ БИДЕ ЕКОНОМСКИ НЕЗАВИСЕН И САМОДОВОЛЕН ЗА ПОВЕЌЕТО ОД НАШИТЕ ОСНОВНИ РЕСУРСИ. ОТТУКА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА РЕСУРСИ, КАКО КАМЕН, БЕТОН И АСФАЛТ Е ОД ИСКЛУЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ.

 • 9
  БЕТОНСКИ БАЗИ
 • 7
  АСФАЛТНИ БАЗИ
 • 7
  КАМЕНОЛОМИ
 • 11
  ПРОИЗВОДСТВЕНИ ПОГОНИ