2013

Име на договор Договор на работодавач Вредност на договор Датум на завршување

2013

• Гранит потпиша договор со Јавното претпријатие “Република Српска автопати” за изградба на автопатот Бања Лука – Добој, делница Бања Лука – Прњавор. Договор вреден цирка 158.000.000 евра.
• Потпишани договори со Јавното претпријатие за државни патишта, за изградба и реконструкција на патишта и локалните патишта во Македонија. Договори во вредност од околу 22.500.000 евра.
• Гранит ја започнува изградбата на кула за телекомуникации на AEK – антенски систем за контрола и мониторинг на радиофреквенциите на територијата на Македонија. Договор вреден околу 21.000.000 евра.
• Гранит започна со изградба на хидроцентрала Јабланица, со капацитет од 3,4 мегавати.
• Гранит започна со изградбата на регионалниот пат во населбата Сончев Град во Скопје, Македонија ca. 8.000.000 евра

Галерија

ГРАНИТ ПРОИЗВОДСТВО

НАШАТА СТРАТЕГИЈА Е ДА СЕ БИДЕ ЕКОНОМСКИ НЕЗАВИСЕН И САМОДОВОЛЕН ЗА ПОВЕЌЕТО ОД НАШИТЕ ОСНОВНИ РЕСУРСИ. ОТТУКА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА РЕСУРСИ, КАКО КАМЕН, БЕТОН И АСФАЛТ Е ОД ИСКЛУЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ.

 • 9
  БЕТОНСКИ БАЗИ
 • 7
  АСФАЛТНИ БАЗИ
 • 7
  КАМЕНОЛОМИ
 • 11
  ПРОИЗВОДСТВЕНИ ПОГОНИ