ПОМОШ ЗА ПОПЛАВЕНИТЕ СКОПСКИ ПОДРАЧЈА

Име на договор Договор на работодавач Вредност на договор Датум на завршување

ПОМОШ ЗА ПОПЛАВЕНИТЕ СКОПСКИ ПОДРАЧЈА

На 07.08.2016 година Скопје го погоди силно невреме, со обилни врнежи од дожд, пришто најпогодени беа населбите Сингелиќ, Стајковци и Смилковци.

Во погодените подрајча беше причинета огромна материјална штета, беа срушени огромен број на куќи, патиштата беа поплавени, при што беше отежнат сообраќајот.

За таа цел, ГД Гранит АД Скопје, како општествено одговорна компанија, донираше 2.974.696,92 денари за ангажирање на градежна механизација, како и работна сила за чистење на поплавените подрачја, што беше примарна задача, со цел да се спречи ширењето на заразни болести, и рабници за заштита од свлечиштата на поплавените улици.

Галерија

GD Granit owns the copyright of the published photos. The usage of the photos is prohibited without written permission from the Company.

ГД Гранит АД Скопје го има авторското право над објавените фотографии. Истите не е дозволено да преземаат без писмена дозвола од Друштвото.

ГРАНИТ ПРОИЗВОДСТВО

НАШАТА СТРАТЕГИЈА Е ДА СЕ БИДЕ ЕКОНОМСКИ НЕЗАВИСЕН И САМОДОВОЛЕН ЗА ПОВЕЌЕТО ОД НАШИТЕ ОСНОВНИ РЕСУРСИ. ОТТУКА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА РЕСУРСИ, КАКО КАМЕН, БЕТОН И АСФАЛТ Е ОД ИСКЛУЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ.

 • 9
  БЕТОНСКИ БАЗИ
 • 7
  АСФАЛТНИ БАЗИ
 • 7
  КАМЕНОЛОМИ
 • 11
  ПРОИЗВОДСТВЕНИ ПОГОНИ